Back to All Events

Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden

Välkommen att höra curator Stella d’Ailly berätta om ett av Sveriges största oberoende konstprojekt!

Projektet undersöker begreppet hållbarhet med fokus på stadsutvecklingen i Norra Djurgårdsstaden. Kan utvecklingen anses hållbar även ur ett kulturellt och socioekonomiskt perspektiv? Den 18-19 maj utspelas akt 1 av Konstnärliga Avsmyckningar, på temat Jord.  Ett tvådagarsprogram med invigning av nytt offentligt konstverk i Norra Djurgårdsstaden, konstnärsledda stadsvandringar och en diskussionsfestival kring temat hållbar stadsutveckling.

Medverkande:

Stella d’Ailly är curator för Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden och verksamhetsledare för Mossutställningar.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Mossutställningar.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1–31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet – och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här