Back to All Events

Anna Whitlock – skolentreprenör och rösträttsledare

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Anna Whitlock – skolentreprenör och rösträttsledare

– Möt verklighetens Fröken Friman

I den här föreläsningen med författaren Anders Johnson får vi veta mer om Anna Whitlock – förebilden till TV-serien om Fröken Friman. Hon var den stora organisatören i den generation kvinnor som banade väg för svensk demokrati. I sin skola lanserade hon nya pedagogiska idéer som kom att få stor betydelse för det svenska skolväsendet.

Anders Johnson

Anders Johnson

Medverkande

Anders Johnson är författare, talare, paneldebattör och egenföretagare med en nationalekonomisk utbildning och ett förflutet som bland annat chefredaktör för DN. Han föreläser om entreprenörskap, förändringsvilja och förändringsmotstånd samt invandrarnas historiska betydelse för Sverige.

Föreläsningen anordnas i samarbete med Stockholms läns museum.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här